Spálňové trendy 2024

Už ste sa zoznámili so spálňovými trendmi pre tento rok? Ak ešte nie, ste na správnom mieste. Tento rok sa kladie veľký dôraz na prírodné prvky a organické tvary, ktoré dodajú každému interiéru osobitý šmrnc. Viac sa dozviete v našom článku.

Spálňa je miesto, na ktoré sa po celom dni asi najviac tešíte. Mala by v nej panovať príjemná pozitívna energia, ktorá vás naplní pokojom a harmóniou. Ako to dosiahnuť? Vhodným zariadením a starostlivým výberom jednotlivých prvkov, ktoré spolu vytvárajú harmonický celok. Je to v podstate jednoduché, no ak si nie ste istí, vždy je lepšie obrátiť sa na odborníkov. Teraz sa však vráťme k trendom. Niektoré trendy pominú, iné sa vracajú, alebo sa vyvíjajú a majú dokonca moc ovplyvniť naše myslenie. Ešte ste o tom nepočuli? Čítajte ďalej.

1. Inšpirácia z prírody

Biofilný dizajn je aktuálnym hitom, ktorý sa čoraz viac presadzuje aj vo vnútorných priestoroch. Jeho úspech spočíva v prepojení exteriéru s interiérom, čo znamená prinášanie prvkov inšpirovaných prírodou do našich domovov. Medzi tieto prvky patria drevo, juta, ratan, bavlna, ľan, keramika a kameň. Biofilný dizajn sa vyznačuje aj organickými zaoblenými tvarmi nábytku, doplnkov a dekorácií. Farebná paleta je plná zemitých a neutrálnych odtieňov.

Živá zeleň, ako sú rastliny a črepníkové kvety, prináša do interiéru kúsok prírody. Tento dizajn vás už zaujal? Všetky spomenuté prvky majú pozitívny vplyv na človeka. Priestor zariadený v biofilnom štýle je nielen inšpiratívny, ale aj motivujúci k lepším výkonom. Prináša prirodzenú energiu, ktorú môžete aplikovať do akejkoľvek oblasti vášho života.

2. Čalúnené čelo postele

Postele s vlastným čelom majú jedinečný charakter. Čalúnené verzie pôsobia elegantne, pohodlne a upokojujúco. Len čo ich uvidíte, máte chuť sa do nich okamžite zvaliť a nevstať. Čalúnené postele sú stále v móde a ich popularita rastie. V súčasnej ponuke nájdete množstvo prevedení, od hranatých po oválne dizajny, s výrezmi alebo hladké, v rôznych farebných odtieňoch. Veľkým trendom je čalúnenie z bouclé (buklé) materiálu.

(Nakupujte tu)

 

3. Vzorované textílie

Textil v spálni zohráva dôležitú úlohu pri formovaní vizuálu a energie celej miestnosti. Nie je to len o nábytku a správnom výbere matraca. Posteľné obliečky, deky a dekoračné vankúše môžu priestor výrazne podčiarknuť alebo oživiť. Romantici, minimalisti aj vyznávači industriálneho štýlu si prídu na svoje. Aktuálne trendy uprednostňujú vzorované textílie v rôznych podobách – či už ide o organické tvary, abstraktné vzory alebo kvetinové motívy.

(Nakupujte tu)

4. Textúry

Textúry zažívajú veľký úspech v mnohých podobách. Môžete ich nájsť na stenách v podobe tapiet alebo betónových stierok, v doplnkoch, dekoráciách či rôznych druhoch textilu. Pridaním textúr dosiahnete dynamiku a priestor prirodzene zmení svoju energiu. Obzvlášť efektívne je vrstvenie textílií, čo môžete využiť napríklad na posteli, kresle alebo taburetke v spálni.